zondag 13 oktober 2013

Gaan zwemmen met enkel kinderen die niet kunnen zwemmen!

Deze week zijn we met onze home (Tiom Laura) en de zusterhome (Marinka) gaan zwemmen. Suuuuper leuk! Ik had al wat horrorverhalen gehoord over zwembaden in Nepal, maar dit zwembad was gigantisch groot en proper! Enkel ijskoud, maar zolang de zon schijnt is dat compenseerbaar
 Eeeeen klein detail: de kinderen (en een deel van de staf) kunnen niet zwemmen! Niet zo verwonderlijk want er is amper water in Nepal. So why should you?
Liesje en ik hebben ons best gedaan om hen te leren zwemmen, maar man, wat is dat moeilijk! Hier waren we de benen aan het oefenen. Maar het was al snel duidelijk dat het meer hun doel was om zoveel mogelijk te splashen dan je benen op een productieve manier te gebruiken..

Hoe je je armen moest gebruiken was iets makkelijker uit te leggen: first you do namaste en then push them away. Zo riepen ze in koor: NAMASTE AND PUSH, NAMASTE AND PUSH. Hoe dan ook, iedereen verviel telkens weer in rondspetteren als een hondje.
Resultaat: Liesje en ik hebben 3 uur aan een stuk élk kind daar op onze rug doorheen het zwembad gedragen. Het was een gigantisch zwembad, maar ze konden maar op 1/4e spelen want 3/4e lag in het diep. Wij hebben onze wateraerobics wel gehad met de ganse dag veerboot te spelen. In ieder geval heeft iedereen zich wel rot geamuseerd, inclusief wijzelf!

p.s: merk op dat je hier dus geen bikini mag dragen, alle vrouwen en meisjes moesten een soort jurkje dragen. Da zouden wel meer vrouwen aan de Belgische kust ook mogen doen me dunkt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten